zaterdag 24 april 2010

Variatierecept op Tacoś / enchiladaś

We mochten nogal graag van tacoś smullen en dan met avocadomouse, aangemaakt met Guagamolemix, gehakt gekruid met je kent ze wel die -kant en kare- zakjes kruiden. en salsasaus uit die potjes...smullen hoor. Maar ik ken die maaltijden nog goed. schransen tot je niet meer kon, en dan toch nog 1 taco erbij. Maar oh wee..ongeveer twee uur later hadden we al weer trek in een snack.

Kant en klare mixen en sauzen, bevatten bijna altijd E-nummers, die de eetlust opwekken, waardoor je er meer van gaat eten dan je zou willen. Een grote boosdoener hierin wederom het vetsin. Een sterke smaakversterker, waar wij per persoon, zonder het te weten, per jaar toch zoń kilo van binnen krijgen.

LET OP: Vetsin heeft vele schuilnamen, zoals: mononatriumglutamaat, aromaś, natuurlijke aromaś, gemodificeerd zetmeel, selderij-extract....allemaal vetsin!*

Hieronder een heerlijke vervanger met alleen vers vers vers.

Benodigheden:
250 gr Maismeel
250 gr bloem
1 ei
250 ml geitenmelk
3 tl paprikapoeder
zout / peper
Olijfolie
rundergehakt (liefst hallal)
roomboter
1/2 paprika rood in stukjes
1 ui in stukjes
2 kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree
scheutje water
avocado (druk zachtjes op het topje. veert dit makkelijk mee, dan is hij rijp)
oregano, zout peper
sjalotje
Verse citroen
komkommer

Voorbereiding
Doe de bloem en het maismeel in een kom
beetje melk erbij, roeren met een garde
steeds beetje melk erbij en blijven roeren
daarna lauw water uit waterkoker toevoegen toe en smeuig mengsel ontstaat
ei erbij
Paprikapoeder, zout en peper erbij
Flinke scheut olijfolie erdoor.
Mengsel moet dik stroperig van substantie zijn.

Bereiding maiskoeken
Grote diameter koekenpan. Heel klein scheutje olie erin.
2 flinke scheppen beslag erin en naar de randen laten lopen voor mooie ronde schijf
Deze koeken worden langsaam gaar. Neem de tijd op een rustig vuur. Deksel op de pan helpt het garingsproces. Na ca 5 minuten omdraaien en nogmaals 5 minuten bakken. Maak zo ca 4 koeken.

Gehaktmengsel
Klontje roomboter in de pan
Bak het gehakt rul en doe er de ui en paprika bij
Tomatenpuree erdoor en scheutje lauw water
Schijfje citroen erin en op laat vuurtje door laten sudderen met deksel erop
Afmaken met peper en zout

Avocadopuree
Avocado pureren met scheutje citroensap, oregano, peper, zout, klein sjalotje en flinke scheut geitenyoghurt.

Garnering
Komkommer in stukjes of reepjes (schillen indien gewenst, anders heel goed wassen)

Borden opmaken.
Snij van iedere koek mooie pizzapuntachtige stukken.
Leg 1 stuk op het bord en smeer er het gehaktmengsel op.
Bestrijk een ander stuk met de avocadopuree en leg deze erop als deksel
Schepje avocadopuree ernaast en afmaken met komkommer.

Het ziet er prachtig uit! En ik kan jullie verzekeren, dat je tot laat in de avond een voldaan gevoel zult hebben van deze maaltijd. Zonder late snacktrek.

Eet smakelijk.

* Informatie over E-nummers zijn allen citaten en of overgenomen kennis uit het boekje:
Wat zit er in uw eten? Van Corinne Gouget.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten