zaterdag 24 april 2010

Tijd voor een lenterecept


Het is weer lente, en andijvie staat op de lijst met seizoensgroenten. mjam
maar ook rauw lekker en fris. Hieronder mijn ontdekking van vanmiddag:

Benodigheden (2 personen)
2 oude boterhammen
halve andijviekrop
1 ui
1/2 kleine turkse of gewone courgette
kaneelpoeder 1/2 tl
ketoembarpoeder 1/2 tl
1/2 citroen
2 eetl geitenyoghurt

Voorbereiding
Snij de boterhammen in blokjes en doe ze in een ovenschaal.
Ruim besprenkelen met olijfolie (euroshopper is zonder E)
zout, peper en knoflookpoeder erop. (of verse natuurlijk)
15 minuten op 180 graden. (voorverwarmen hoeft niet)
Snij de andijvie in kleine reepjes.
courgette in stukjes.
Ui in stukjes.

Bereiding
Olie in de pan.
Kaneelpoeder en kardamon erin
Uitje erbij en even doorbakken
Besprenkel met citroen
Meng alle ingredienten door elkaar in een saladekom
als laatste de zelfgemaakte croutons
schep er nu de yoghurt doorheen
en smullen maar.

* Informatie over E-nummers zijn allen citaten en of overgenomen kennis uit het boekje:
Wat zit er in uw eten? Van Corinne Gouget.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit, ben benieuwd hoe het zal smaken. Ik zal het je laten weten..

    BeantwoordenVerwijderen