zaterdag 24 april 2010

Brood met een E

Sinds ons E-bewustzijn is geactiveerd, bakken wij ons eigen brood. Goede tweedehands broodbakmachine voor 20 euro op de kop getikt, via mijn schoonmoeder. Heerlijk, zo 's morgens vroeg die verse broodlucht in huis.

We gingen voor het meel naar de molen op de St. Annastraat. En natuurlijk zakjes lezen he.
We kwamen al gauw tot de ontdekking, dat ook hier geldt: hoe eenvoudiger hoe beter.
De duurdere mixen, met meergranen, pitten, zaden, kruiden, etc etc....allemaal tjokvol E-s, die je liever niet binnen krijgt. Dus wij houden het lekker bij gewoon basic tarwebrood. En willen we eens wat bijzonders? Dan gooien we er toch lekker zelf wat bij van kruiden, of pitten, of whatever je lekker vind?

Dus: let op, want er zijn ook molens, die gooien in vrijwel alle mixen die E-nummers. Bijvoorbeeld de molen in Groesbeek. Daar vind je dus geen enkel zakje zonder E. Jammer!!! Koop dan maar gewoon meel en de gist er los bij. Dus geen kant en klaar mengsel.

2 opmerkingen:

  1. Hallo José, tussen Doetinchem en Westendorp zit een molen die meel verkoopt, dit meel wordt ook gekocht door een vriendin die macro-biotisch leeft. Het adres heb ik niet voor je, maar misschien zijn er lezers die dit weten.
    Groetjes Aart.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. weet je ook een receptvoor dit goede brood?

    BeantwoordenVerwijderen