zaterdag 24 april 2010

Lekker limonade

Tip: half warm, half koud water mixen (helemaal koud vertraagd je spijsverteringssysteem)
op halve liter knijp je een halve citroen erboven uit. Dan doe je er een theelepeltje zout bij!!!
Jawel. Zout en zuur = zoet. Leuk hoor. Zojuist geleerd bij de turkse groentenboer. Die had daar een soort onrijpe druif liggen. Heel zuur. maar doop je die dan heel eventjes in een beetje zout, dan wordt het weer een zoete beleving. Ben even vergeten hoe die druif nou heet. Vraag ik nog wel even na. Voor de zomer in ieder geval, is dit een mooi alternatief als je niet teveel suiker wilt drinken.

Ik heb een bizarre test gedaan. 3 kopjes thee gezet. 1 met alleen thee, 1 met thee en verse citroen erboven uitgeknepen. en 1 met thee, citroen en een snufje zout. Griezel, zou je denken. Het verschil is maar minimaal, maar die met citroen en zout is toch echt net iets zoeter. Wat een grap! Maar heel eerlijk? Echt lekker is het niet hoor. haha

Kopje thee mevrouw?
Ja graag.
Met suiker of melk?
Doet u mij maar met citroen en zout!!!

3 opmerkingen:

  1. Vandaag een mail ontvangen van een lezeres met terecht de opmerking, dat zout ook erg ongezond is.
    Ik citeer: "Dat zout bij die druiven zal wel goed kunnen smaken, maar is echt slecht voor een mens!
    Veel bedrijven gaan en MOETEN (opgelegd door de wereldvoedselorganisatie) in hun kant en klaar producten het zoutgehalte drastisch verminderen."

    Helemaal waar natuurlijk. Zout is overigens ook riscant. Want koop je alleen zout??? Hierover binnenkort meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    Ik heb idd al gelezen op onze megaverpakking Jozo-zout dat daar ook een E in zit... *zucht*

    BeantwoordenVerwijderen
  3. advies voor limonadesiroop:
    Goeie limonadesiroop heb ik gekocht in de biologische winkel :
    CRANBERRY biologische siroop 'TERSCHELLINGER'
    Ingrediënten: bio cranberrysap 49%, bio rietsuiker, bio zwarte appelbessap.
    "Dit product heeft de geur, kleur en smaak van de natuur; verdunnen naar eigen smaak; een eerlijke, natuurlijke verrijking voor toetjes en desserts. Handgeplukt en versgeperst".

    BeantwoordenVerwijderen