maandag 26 april 2010

Rood/witte rijsttoren met Witte vis

Wederom is een nieuw E-bewust recept geboren. 
Bij thuiskomst met 3 hongerige kinderen zonder kookplan ontstaan. Als je E-bewust inkopen doet en daarbij met name de seizoengroenten inslaat, ontstaan verrassende combinaties in je voorraadkasten en dus ook...in de pan. Hieronder het recept wat bij opsomming van de ingrediënten heel even vraagtekens oproept...tot je het proeft. Dan begrijp je dat E-bewustzijn lekker eten inhoud.Voor dit recept heb je gekookte bietjes nodig. En mensen....koop dan gewoon verse bietjes he? Niet die kant en klare uit de vriezer of in zo'n plasticfolie verpakking. Vers is de leuze! Ik had het geluk, dat ik ze gisteren al gekookt had. (in ruim kokend water ca 1,5 uur)

Ingrediënten
• Olijfolie (Euroshopper)
• 2 stuks witte vis zonder graat (Vers of diepvries)
• Roomboter
• een stuk of 6 grote champignons
• kleine turkse courgette (of een halve gewone)
• 4 eetlepels diepvries doperwtjes
• verse gekookte bietjes in kleine stukjes
• 4 sjalotjes in stukjes
• 1 zoetzure appel in stukjes
• 1 tl Kaneelpoeder
• Geitenyoghurt
• 1/2 (klein) blikje tomatenpuree

• Gekookte rijst voor 4 personen
• 1 citroen
• Zout peper
• Stevige geiten roomkaas. (Lidl)


Bereiding
• Ruime hoeveelheid olijfolie in de pan op hoog vuur, goed heet laten worden
• Vis erin en flink aanbraden, omdraaien
• klontje roomboter, peper en zout erbij en op zacht vuur laten na garen
• Vis uit de pan en in resterende olie champignons, doperwtjes en courgette roerbakken.
• In andere pan bietjes, klontje roomboter, sjalotjes, appel, kaneelpoeder en scheutje water
• ca 5 minuten laten sudderen, af en toe roeren
• De inhoud van beide pannen bij elkaar gooien
• Nog 3 minuten samen roerbakken
• ca de helft uit de pan nemen en in een kom doen
• Scheut geitenyoghurt, tomatenpuree, klein beetje citroensap en peper en zout erbij
• met staafmixer pureren en door de helft van de rijst mengen.

Serveren
• Vul een klein bakje met de twee kleuren rijst. (Als eerste de witte)
• Keer om op het midden van een bord
• Schep er een paar lepels van het groentemengsel op
• Garneer met brokje geitenkaas en schijfje citroen

Een kleurrijk bord. Eet smakelijk!


* Recepten uit deze blog mogen niet voor publicatie gebruikt worden, wèl veelvuldig door bloggers bereid en gegeten worden. Reacties lees ik graag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten