vrijdag 25 oktober 2013

Lekker vegetarisch met spruit en witlof

Spruiten: heel simpel. Gaarkoken met bite. In de kokosolie bakken. Korianderoeder, gemberpoeder en nootmuskaat erover. Bloem eroverheen zeven, amandelnotenmelk erdoor en nog even doorsudderen tot een mooie gladde saus over de spruiten ligt.

Witlof: fijnsnijden en meteen besprenkelen met verse citroensap tegen t verkleuren. Verse munt en krulpeterselie fijnsnijden en erbij doen. Dressing: scheutje rijstazijn, theelepel grove mosterd, paar druppels worcestershire sauce met staafmixer kloppen tot dikke dressing.

Voorgekookte en afgekoelde verse aardappelen in blokjes snijden. Ovenschaal insmeren met kokosolie. Kerrie, peper en zout erover. Dan aardappelblokjes, grof gesneden ui en stukjes knoflook erin, nieuwe laag kruiden en doorhusselen. Onder de gril op ca 200 graden. Regelmatig doorscheppen.

Mmmmmm en proost met een desperado biertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten