donderdag 24 oktober 2013

Jus zonder vlees???

Ja hoor, ook als je geen vlees eet, kun je goed jus maken van verse ingrediënten. Maak goed gebruik van gedroogde en verse kruiden, tomatenpuree, ingemaakte paprika's (voor een licht zuurtje) tabasco en ketjap (van alleen sojabonen, water en zout) begin altijd met het langzaam fruiten van ui en indien gewenst knoflook. Het binden van de saus doe ik altijd met het vocht waarin de aardappels hebben gekookt. Door het zetmeel bindt het goed. Er is één onmisbaar ingrediënt nodig en dat is: geduld!!' Vaak laten inkoken en blijven proeven en bijsturen met kruiden. Hier mag je helemaal los met wat het kruidenrekje je te bieden heeft. Het kan alle kanten op. Gedroogde gewelde champignons zijn ook een heerlijke smaakmaker. Uiteindelijk het geheel
Met de staafmixer goed pureren en daarna weer wat vocht toevoegen. Tot slot kun je nog gebakken champignons en/of uiringen toevoegen. Heel wat werk en tijd voor simpel een jus maar het resultaat is het waard. En desnoods maak je meteen heel veel en vries je het in voor de makkelijke dagen.

Succes!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten