woensdag 27 november 2013

Chicken in the Corn

Een gerecht waar je blij van wordt, zoals van dit liedje: 



BEREIDEN

De polenta
Neem een halve van een knolselderij en rasp deze fijn. Breng dit met  1200 ml water, een scheutje ketjap (uit soja en zout), wat peper en zout aan de kook. Zodra de knolselderij gaar is, met een staafmixer tot een bouillon mixen.  

Zet de helft van de bouillon apart. 
Doe in de andere helft 150 gram polenta. (
Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel van mais.) Laat het geheel onder voortdurend  roeren gaat worden. Doe indien nodig scheutjes bouillon erbij zodat het niet aan de bodem vast gaat zitten. De polenta is gaar als het niet meer tussen de tanden knispert. Gaar? Dan een eetlepel kokosolie en een eetlepel roomboter toevoegen en met een staafmixer tot een gladde massa mixen. (Tip: spoel meteen je staafmixer af want het plakt). Indien nodig op smaak brengen met zout en peper.

Voeg ca 30 tot 50 gram (naar smaak) gemalen parmezaan toe en roer tot het gesmolten is. Stort de massa in een ingevet cakeblik en laat helemaal afkoelen. 

De Kip
Neem twee hele kipfilets. Bak deze in zijn geheel in kokosolie goed aan, zodat er een mooi bruin korstje ontstaat. Voeg dan de tweede helft bouillon toe en laat op zacht vuur met deksel erop 30 tot 45 minuten zacht sudderen. Voeg dan snacktomaten toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 minuten nasudderen. 

Opdienen:
Snij plakjes van ca 1 cm van de polenta en leg ze op bord. Schep je kip eromheen, voeg indien gewenst nog een groene salade bij en smullen maarrrrr

Gebruik voor een pittige variant Spaanse pepertjes. 

Vegetariër?
Geen nood. Leg dan grote brokken groenten naar keuze in de bouillon en voeg in de laatste tien minuten blokjes tofuh toe. Mogelijk moet je omdat je de smaak van de kip moet missen wat extra kruiden gebruiken. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten