donderdag 24 oktober 2013

Rijst met groenten loempiaatjes.

Zooooo simpel. Pak gewoon whatever groenten je over hebt. Kunnen ook de restjes van vorige dag zijn. In deze zaten bamboescheuten, zelfgeraapte en gepofte kastanjes, noten, bloemkool, paprika, ui, courgette. Of gebruik die groenten uit de groentenlade die nog over zijn in je koelkast. Een halve paprika, restje broccoli, een of twee wortels.... Je kunt er echt alles in kwijt. Kruiden naar eigen smaak maar kies bewust een basis smaak en gebruik niet teveel kruiden door elkaar heen. Eenvoud en een duidelijke keuze versterkt je gerecht.

Het sausje is een koude saus van verse peterselie, rijstazijn, peper, zout en olijfolie, lobbig geklopt met de staafmixer.

Gebruik dunne velletjes loempiavellen. Maar let op: geen e-nummers. Ik gebruikte de Tyj Spring Roll Pastry van Het merk Spring Home. Hier zit in: tarwemeel, water, kokosolie en zout.


Smakelijk eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten