woensdag 19 mei 2010

Camping-gerecht: Pasta met groene asperges

En hoe doe je dat nou op een camping? E-bewust?
Daar kwamen wij voor te staan afgelopen weekend. Met 1 pit, voor 5 mensen koken. Haha....en dan ook nog E-vrij als het kan...en jazeker!! Het kan hoor.

Pasta met groene asperges

Kwam ik met mijn gegoogle overigens nog op een zeer interessante site, over eten en gezondheid, en ook informatie over E-nummers: http://www.food-info.net/nl/national/ww-asperges.htm

Lekker recept dus. Met als basis de creatieve kookkunsten van mijn mannetje heerlijk van gesmuld, terwijl de rest van de campinggroep aan het barbqqen was met E-rijk vlees. Wij hebben ook vlees gegeten van de barbeque, maar dat vlees hadden wij bij de Halal slager gekocht. Die moet je dan wel in de buurt hebben natuurlijk. En anders eet je eens geen vlees toch? Natuurlijk hebben we hier en daar een hapje uitgedeeld van de pasta en men was verrast enthousiast over de smaak en de eenvoud. Dus...zie hieronder het recept.


Benodigheden 
 (Ja...je moet natuurlijk wel even boodschappen gaan doen in het dichtstbijzijnde dorpje en het moet wel groene asperge tijd zijn)

• Groene asperges (Vers dus...niet uit een potje)
• Groene pesto (Merk: Grand Italia is oke en E-veilig)
• Pasta
• Geitenroomkaas (voor de liefhebbers)

Bereiding
- Kook de pasta en zet de pan na afgieten in je slaapzak, zodat ie lekker warm blijft.
- Snij terwijl je de pasta kookt van de asperges het kontje (Niet het puntje hoor) af en snij de rest in
  stukjes van ca 2 cm
- roerbak de aspergestukjes in een pan met roomboter en beetje olijfolie
- Meng er de pesto naar smaak doorheen
- Doe er de pasta bij
- Even doorscheppen, opscheppen en voor de liefhebbers een klontje geiten roomkaas erop.

Eet smakelijk! (PS: ook lekker als je thuis bent hoor)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten