donderdag 20 mei 2010

Broodbeleg deel 1

Wat doe je nou toch op je brood als je e-bewust wilt eten.
Vleeswaren zijn niet oke! Helaas. Zelfs als je het vers laat snijden bij de supermarkt. Lees de etiketjes die uit de weegschaal rollen maar. Daar staat het op. EEE
Dus dat valt al af. Halal slager dan? Nou, die heeft ook niet iedereen bij de hand. Dus wat nu?

De zoetwarenlijst is lang. Die zijn vrijwel allemaal oké.
Maar een mens wil ook wel eens hartig. En altijd een ei....dat wordt je ook beu. Dus wat nu?

Laten we dan maar eens beginnen met de Geit. Bij de Lidl is veel te krijgen op dat gebied. Ook sommige supermarkten hebben het. Geitenmelk kunnen ze vaak wel voor je bestellen, mochten ze het niet standaard in het assortiment hebben. Even vragen, dan is er wel wat te regelen. En misschien heb je geluk en is er bij jou in de buurt een goede kaaswinkel. Die hebben vaak vele soorten en smaken.

De smaak van geitenmelk? Even wennen, het is meer aanwezig in de mond, dan de koe. Maar het went snel en mijn ervaring is dat ik koeienmelk niet eens meer lekker vind.

Ondertussen ben ik het internet aan het afstruinen naar hoe je zelf op eenvoudige manier vleesbeleg voor je brood kunt maken. Wordt vervolgd...

2 opmerkingen:

  1. Dag lieverd,
    Ik heb al één heerlijk hartig broodbeleg bedacht :
    blikje tonijn in olijfolie (helemaal gebruiken);
    6 kleingesneden augurkjes (E-loos);
    een half kleingesneden rauw uitje (dit kun je ook bruin fruiten en koud laten worden);
    in schijfjes gesneden jonge maiskolfjes van Bonduelle;
    gekookte gekneedde aardappelen of kleingemaakt brood zonder korstjes;
    scheutje ketjap; klein beetje tomatenpuree;
    peper en (zee)zout en
    een beetje (zelfgemaakte) mayonaise.

    Je hebt maar weinig mayonaise nodig omdat je álle olijfolie gebruikt.
    Smakelijk !
    Liefs, MAM.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad geitenkaas. En biologische kaas.
    Verder zelfgemaakte eiersalade (gekookte eieren, stukjes tomaat en een lepel mayo van de natuurwinkel). Maar dat is wel weer ei...
    En pindakaas. Of zien jullie dat als zoet?

    BeantwoordenVerwijderen