donderdag 12 december 2013

Zoete bataat met Bakbanaan en paksoi

Ingrediënten
Kokosolie
1 cm verse gember
1 ui
3 kleine teentjes knoflook
1 kleine zoete bataat
1/4 van een grote bakbanaan
Scheutje water of als je hebt zelfgemaakte bouillon 
1 theelepel curcuma
2 theelepels suiker of honing
3 bladeren Paksoi
1 eetlepel geraspte kokos

Snij de ingrediënten in stukjes.

Gember en ui rustig laten bakken in de kokosolie.
Bataat, bakbanaan en bouillon erbij en 5 minuutjes laten stoven onder af en toe omschudden (niet roeren)
Op smaak maken met curcuma en suiker (of liever honing)
Als laatste de paksoi 2 minuten meebakken 
Op bord en kokos er overheen strooien. 

Ook heerlijk als licht ontbijt 

Ps: als bouillon kun je ook het afgietwater gebruiken van de gekookte groenten van de vorige dag!! 





Met vriendelijke groet,

José Verreijt


Verstuurd vanaf mijn I-phone 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten