maandag 26 december 2011

Rode koolsalade met gekarameliseerde ui

Dit is een mix van smaken met overheersend zoet.

Stukjes bleekselderij smoren in boter met een klontje anijs en snufje
zout.
Zelf mayonaise maken en daar verse bascilicum en crème fraiche
doorheen roeren. Rode kool snipperen en in de pan fruiten met peper,
zout en scheutje notenolie. Stukjes stoofpeer in water laten garen tot
ze zacht zijn. Een kleine roodlof in stukjes snijden.

Zodra alles koud is met de bascilicummayonaise door elkaar roeren.

In nieuwe pan uiringen fruiten tot ze zacht zijn. Honing toevoegen en
op laag vuur laten sudderen.

Salade en uiringen los, maar wel als één salade serveren. Versier met
een paar stukjes mozzarella en besprenkel het geheel nog met wat
olijfolie.

Heerlijk met gebakken kipstukjes in shoarmabroodjes of als bijgerecht
met ovengebakken aardappel. Smakelijk eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten